Temadag om nyt Punkttællingsprojekt på Skovlund Naturskole

DOF Vestjylland vil gerne invitere interesserede medlemmer, der kunne tænke sig at blive punktæller og nuværende tællere til en sen eftermiddag og aften om det nye Punkttællingsprogram. Punkttællinger er meget vigtige for DOF og for overvågningen af de danske fuglebestande. DOF går i år med støtte fra Aage V. Jensen Naturfond  i gang med at udvikle Punkttælling 2.0.

Læs mere...

Vind til håret - Seniortur til Havet og Harboøre Tange tirsdag d. 8. september 2020

10 morgenfriske seniorer og seniorinaer mødtes allerede kl. 6:30 ved høfde 42. Bilturen derud havde været regnfuld, men på magisk vis stoppede regnen lige før turens start. 

Vi startede med at kigge havfugle. Der blæste en frisk vind fra VSV, hvilket virkede lovende for vore muligheder. En gruppe betonklodser og min bil parkeret lidt på skrå gav os mulighed for i to grupper at finde nogenlunde læ og undgå den værste kikkertrysten. Det viste sig imidlertid svært  med den løbende kommunikation mellem de to grupper (vi kunne simpelthen ikke råbe højt nok).

Læs mere...

Fjorten friske, frejdige fuglekiggere fandt fine fuglearter

Senior heldags turen til Lille Vildmose var en succes.

Onsdag den 19/8 mødtes 14 forventningsfulde seniorer op ved brandtårnet ved Hegnsvej i Lille Vildmose. Lige neden for tårnet sås straks hovedet af en elg, der lå og vippede med ørerne. Efter sigende var der to elge mere, men dem så ikke alle.

Læs mere...

DM i hjemmebirding 2020

Der er vel næppe noget der ligger mere ligetil, efter et forår hjemsendt og indespærret i coronaens-navn, end at starte DM i hjemmebirding.
Konceptet er kendt fra Sverige og herfra har vi forsøgt at samlet lidt inspiration.

Konkurrencen løber af stablen lørdag den 12. september fra klokken 00:00 – 16:00.

Reglerne er meget simple, alle medlemmer af Club300.dk og Dansk Ornitologisk Forening kan deltage,

Læs mere...

Boligbirding 2020 – Juni - resultat


Så nåede vi 30. juni og dermed er ”Boligbirding” konkurrencen ”fløjtet” af for i år og det er tid at gøre status for de 6 måneder, som dysten har været i gang.

Det bliver selvfølgelig sværere og sværere at finde nye fuglearter, som konkurrencen skrider frem, men de fleste deltagere har alligevel fået fuglearter tilføjet i løbet af juni måned og topscoreren for ny registreringer er Mursejler,


Læs mere...

På trods af ombygning ...

Tilbage i 90'erne havde DOF Vestjylland og Ikast Kommune et fælles projekt med tårnfalkekasser. Stadsgartneren Helmuth von Blücher og Bo Daugaard var personerne bag

projektet. Dengang var der flere resourrcer til rådighed, så der var hjælp fra Ikast kommune, både ved ringmærkning men også vedligehold i vinterhalvåret, hvor kasserne


Læs mere...

Boligbirding 2020 - maj

April og maj er de måneder hvor der sker rigtig meget på fuglefronten og de nu 30 deltagere i Boligbirding konkurrencen i Vestjylland har tilsammen registret næsten 200 observationer yderligere til de enkeltes fuglelister i løbet af maj og antallet er nu på 1543, hvilket er gennemsnitlig over 50 arter pr. deltager og ligeså godt 200 observationer mere end 25 deltagere så i 2019 konkurrencen, så det må siges, at deltagerne

Læs mere...

Efterlysning - foto seniorture

Fugle og Natur har rettet henvendelse til DOF-Vestjylland, da redaktionen gerne vil modtage foto fra "seniorturene", som kan bruges i forbindelse med den særlige omtale når "Fugle og Natur" udsendes!

Læs mere...

Boligbirding 2020 - april


Tiden går hurtigt om foråret og nu er vi allerede over midten af maj og så må det være på høje tid for en Boligbirding opdatering med fokus til og med april måned.

I Vestjylland er der kommet 2 nye deltagere med i konkurrencen hvor antallet så er på 29 og på landsplan er der nu 196, som er med i dysten på fugle fra ens matrikel det første halvår af 2020. Højagtig som i marts er der stadig mange indtastninger af nye arter og det samlede antal indtastninger i Vestjylland er steget fra 1027 med udgangen af marts til 1359 efter april og

Læs mere...

Beredskabsplan - Corona - DOF (12.5.2020)

Generel coronavirus (covid 19) beredskabsplan for hele DOF gældende fra 12. maj 2020

• DOFs lokalafdelinger, fuglestationer, seniorgrupper, udvalg mv. i hele landet kan gennemføre indendørs og udendørs aktiviteter med max.10 personer sammen.

Læs mere...

Beredskabsplan - Corona - DOF

Generel coronavirus (covid 19) beredskabsplan for hele DOF gældende fra 21. april 2020


Læs mere...