Mød vandrefalken - verdens hurtigste dyr

Kom og oplev "det flyvende anker" og "den flyvende dør" (havørnen) i Skjern Enge. DOF Vestjylland inviterer børn, forældre og bedsteforældre til en dejlig efterårsdag i Skjern Enge med masser af naturoplevelser og aktiviteter - lørdag d. 21. oktober fra 11.00 - 16.00.

Skjern Enge er et stort fugleeldorado om efteråret. Vandrefalken, verdens hurtigste dyr også kaldet "det flyvende anker" sidder trofast på sin pæl og lurer på et festmåltid. Havørnen -"den flyvende dør" og Nordeuropas største rovfugl svæver hen over Vesterenge.
Naturcenter Skjern Enge danner base på fugledagen. Her går naturstien til Pumpestation Nord. Undervejs kan man løse en naturquiz og prøve kræfter med trækfærgerne først over Skjern Å´s sydlige løb og efter gåturen over Kalvholm trækfærgen over Skjern Å´s hovedløb. På taget af pumpestationen står ornitologerne klar til at vise fuglelivet gennem teleskoperne.


I Naturcentret kan man:

- lave et fuglefoderbræt og lave fuglefoder.
& male flotte fugle på sten og farvelægge en eller flere fugletegninger.

Der vil selvfølgelig være tændt op i grillen, så børn og forældre kan bage deres egne pandekager. Ligesom pandekagerne er kaffe og kakao gratis.

I løbet af dagen vil der udgå guidede ture i egen bil fra naturcentret til nogle af fugletårnene, hvor der står ornitologer, der kan vise fuglene frem i teleskoperne.


Selv om der er mulighed for at komme indendørs i naturcentret, så kan det være koldt sådan en dag sidst i oktober, så det er en god ide at have varmt tøj og støvler på og eventuelt regntøj og gummistøvler med.


Arrangementet er støttet af Nordea-fonden, som finansierer Dansk Ornitologisk Forenings projekt "Fugle overalt", og gennemføres med hjælp fra Ringkøbing- Skjern Museum, Ringkøbing-Skjern Kommune og Naturstyrelsen Blåvandshuk.