Projekt Fugle Overalt: Vandrefalkens Dag i Skjern Enge den 21. oktober

Lørdag kl. 9.30 mødtes vi - 16 frivillige doffere i Naturcenter Skjern Enge, som var "basen" for dagens fuglearrangement. Efter vi havde gjort de forskellige aktiviteter klar og sat bannere op, fik vi velfortjent kaffe og rundstykker. Derefter spredtes vi mere eller mindre for alle vinde.

Jens Ballegaard, PLO, Børge, Poul, Erik og Agner drog af sted til henholdsvis Pumpestation Nord, Lønborgtårnet og Hestholmtårnet klar til at vise de besøgende Sølvhejren, Vandrefalken og alle de andre fugle, som opholder sig i Skjern Enge ikke mindst ænder, gæs og viber i hundredvis.

              

Tage drog efter en parkeringstjans til Pumpestation Nord for at fortælle om Ådalens historie. Jens Hasager og Ole Amstrup kørte foran som guider til fugletårnene. Alle vi andre – Kirsten, Karen, Hans, Laurids, Gert Henriksen, Marianne og Veronika fra Fuglenes Hus blev tilbage i naturcentret og i parkeringen. Søren Ladefoged fotograferede hele dagen.

       

Hans havde rigtig god gang i "tømreværkstedet", hvor der blev fremstillet fuglefoderbrætter. Ved siden af kunne man lave fuglefoder, og i bålgryderne var der gang i pandekagebagningen. Inde i naturcentret blev der malet fine sten og farvelagt flotte fugletegninger.
Ved lodtrækningen sidst på dagen, kunne de heldige vindere drage af sted med billetter til Givskud ZOO og plys havørne. Der blev også malet fine sten. Flere tog turen ad naturstien fra naturcentret til Pumpestation Nord og løste en naturquiz på vejen. Som altid er trækfærgerne et scoop. Der er ingen tvivl om at de 250 børn og voksne i naturcentret, på Pumpestation Nord og i de øvrige fugletårne har haft en fin dag med rigtig mange gode oplevelser.Efter en lille times oprydning sluttede vi sammen dagen af med at udveksle dagens oplevelser, kaffe og kage. Trods vejrudsigtens dystre forudsigelse om regn, fik vi i en skyet, men tør dag. Først kl. 16, da arrangementet sluttede begyndte det at regne en smule.

Foto: Søren Ladefoged


Marianne Linnemann