Hørbylunde Bakker

20 deltagere mødte frem i det regnfulde vejr. Hovedparten havde selvfølgelig mange gange kørt ned gennem Hørbylunde på A15 Silkeborg – Herning Hovedvej. Men at gå en tur ind i området ad Hærvejsstien ind til Den Skæve Bane/natursti Funder - Ejstrup var en ny oplevelse.

Fuglemæssigt startede det rigtigt godt med en ringdrossel på en græsplæne. Ellers var det sangdroslen, som var den store sopran.

Rent personligt tror jeg ikke, at jeg nogensinde har hørt så mange sangdrosler som dette forår. Senere på gåturen blev der set og hørt halemejse, og oppe fra jernbaneviadukten blev der spottet 2 bjergvipstjert.

Vejret var en god blanding af blæst, regn og en grå himmel. På sidste halvdel af turen begyndte spætmejsen at vise sig, og når ældre ornitologer befinder sig sammen, skal Den lille høreprøve selvfølgelig gennemføres: "Kan du høre fuglekongen synge?"

Ja, nogle bestod og blandt andet undertegnede dumpede. Sådan er det faktisk hver gang!

Lige før vi var tilbage ved bilerne og den varme kaffe, kom der en melding bagfra om fouragerende lille korsnæb.

Cirka 5 kilometer blev der gået. Som et ekstra tilbud efter kaffen, tilbød turlederen at vise et udsigtspunkt ved Kaj Munks mindekors. Området er blevet renoveret, og mindekorset er kommet lidt væk fra vejen, og der er etableret en mindelund under egetræerne. Henrettelsesstedet er nu kun markeret med en plade. Der er officiel indvielse 4. maj på befrielsesaftenen.

Fra Mindelunden er der en afmærket sti på 500 meter ind til en fantastisk udsigt ud over Funder Ådal med motorvejsbroen, Silkeborg-Herning Jernbanen og Bølling Sø som de markante punkter. Her på kanten af skråningen og på den geologiske grænse mellem Østjylland og Vestjylland kom en duehøg forbi. En værdig afslutning på en rigtig hyggelig tur.

Bo Daugård

Ikast