En april-sommerdag på Tipperhalvøen

Den 19. april var en dejlig varm dag med op 26 graders varme! Der var turstart ved Nordladen, og hele 29 fuglekiggere mødte op i skjorteærmer og T-shirts. Det var helt anderledes end for to år siden, da der på aprilturen kun var 2 graders varme!

Først kiggede vi rundt omkring Nordladen og først var det småfuglene, der vakte interesse. Der var nemlig både bynkefugl og 2 gule vipstjerter. En stor kobbersneppe sås højt på himlen i "tosseflugt". Lidt bedre blev det da 1 par kom forbi og landede kun 100m fra os.

Herefter kørte vi om til Værnsandekrattet og langs med vejen var der flere kobbersnepper, over 30 brushøns og flere gule vipstjerter.
Ved Værnsande var der fokus på vadefuglene. De var lidt langt væk, men vi kunne både se lille og stor regnspove, en enkelt sortklire og en del hvidklirer. Nogle rørhøge kom også forbi. Øst for krattet fouragerede 25 skestorke.


       


På Tipperne var der mange fugle NØ for Tipperhuset, bl.a. flere hundrede mørkbugede knortegæs og spidsænder. I krattet blev mange glade for både en munk og en broget fluesnapper, alt imens folk fik sig noget kaffe og noget at spise. Der blev sluttet af i varmestuen med en lille gibbernak. Alt i alt en fantastisk tur med dejlig snak, humør og glade turdeltagere. Glæder mig allerede til næste år.Mvh Ole Amstrup