Fuglenes dag 2018

Sidste søndag i maj var der som vanligt "Fuglenes dag" med fine fugleoplevelser i det gode vejr, vi har for tiden. Der blev set en del forskellige fugle og herunder, kan du læse om hvordan det gik på de 3 locationer.


Hjerl hede

Vi havde en fin morgen på Hjerl Hede med mange arter set og hørt godt.
Til gengæld kunne vi kræse om publikum, da vi kun havde 24 morgenduelige til 6 guider.


  

Skovpiber, rødstjert, dompap, svaler, grå fluesnapper mm

Fin oplevelse at se spætmejsen fodre unger i et lille hul i den gamle toiletbygning.
Desuden en overflyvende hedehøg.

Leif Novrup


Skjern enge

Vi har i mange år delt dagen op i to dele. Så er der både noget til de morgenfriske og til dem, der gerne vil sove lidt længere Første del var morgenfugleturen fra p-pladsen ved Lønborggård, hvor Jens Hasager stod klar kl. 7. 9 deltagere var mødt op – heraf enkelte gengangere, som nyder denne årlige morgentur med den øredøvende fuglesang i den nyudsprungne "bøgeskov" og Lønborggårds park. 36 arter blev det til. Munk, ringdue, solsort, stær, gøg, bogfinke, gulbug, gærdesmutte,gulspurv, bomlærke, gransanger, havesanger, tornsanger, rørsanger, rørspurv, gærdesanger og ikke mindst græshoppesanger dannede det mest fantastiske sangkor. Græshoppesangeren blev ved og ved med at give ekstranummer og forlængede koncerten med en ekstra time.

Anden del af Fuglenes Dag var i Hestholmtårnet. Kl 9 stod Børge, Tage, Poul Erik og jeg klar i Hestholmtårnet med teleskoper og rundstykker. Desværre blev det en tynd formiddag med både få gæster og få fugle. I flere år har vi haft mellem 40 og 90 på besøg i Hestholmtårnet. I år dukkede kun 16 personer op – udelukkende voksne. Halvdelen var gengangere. Så rundstykker og kringle var der nok af.

Det var også begrænset, hvor mange forskellige fugle, der var. 19 arter blev det til. Mest ophidsende var adskillige skestorke, som fløj til og fra i små grupper, rørhøge, gul vipstjert, rødben og skeand, en kukkende gøg og to grågås familier med 5-7 under i kuldet.
Så på denne noget skyede og varme søndag blev det til i alt 25 besøgende og 43 arter.

Marianne Linnemann


Skovlund plantage

At Skovlund og naturskolen er en prægtigt naturlokalitet fandt  20 gæster ud af da DOF Vestjylland/Holstebro i år havde flyttet ”Fuglenes Dag” fra nr. Vosborg og til det mere bynære område. 


Måske i håbet om at flere gæster ville tage turen – gerne med børn.

Efter en introduktion til arrangementet og lidt fuglesnak gik vi en runde gennem skoven og på Vegen å-stien til asylcentret – i alt 2,5 time.

Skoven er siden sidst blevet noget tæt, men alt i alt et fuldgyldigt udsnit af de danske sangfugle repræsenteret – vel ca 40 arter i alt. Vel tilbage på Skovlund havde Kirsten H. indkøbt rundstykker med pålæg, hvortil vi havde lavet et par termokander kaffe. Til børnene var der saftevand. I alt i alt et OK arrangement.


Agner Svenstrup