Pomeransfugletur 9. maj 2019.

Efter en nat og morgen med udbredt regn klarede det op og solen lod sig endda se ind imellem. Så da vi startede ved Husby kirke kl 9.00 var det fint vejr og fuglene sang så det var en fryd. 14 forventningsfulde seniorer var mødt op, en  sågar helt fra Frederikshavn. Efter velkomst og en lille introduktion til turen og pomeransfuglen startede vi mod Pallisbjerg Enge hvor der endnu ikke i år var set pomeranser.

Efter nogen tids søgning fandt vi dog en som snart blev til to nogen mente endda tre. Et par gule vipstjerter var så flinke at lægge vejen tæt forbi os. En vandrefalk kom også forbi dog på nogen afstand.


I området omkring Vest Stadild Fjord havde vi agerhøne, hjejle, sortstrubet bynkefugl, huldue, skægmejse, gøg, mudderklire og atlingand.Efter at have fortæret vore madpakker gik vi en tur langs hegnet og kanalen og havde der alle de sangere man med rimelighed kan forvente på denne tid. Og en stor tornskade.


De to pomeranser på Pallisbjerg havde ikke helt mættet folkets ønsker om disse. Vi kørte derfor mod Stadildø hvor vi efter en tid fandt en flok på 28 på Halkjær Enge.


         


Endelig mange pomeranser!

Tak til alle deltagerne for godt humør og entusiasme på turen.


Peder!