Punkttælling – Ynglesæson 2019

Forårsmånederne går mange gange rigtig stærkt og det gør det også for fuglene, som jo er i fuld gang med at yngle og en del har ruget æg ud og fodrer ungerne på livet løs.

Punkttælling er en rigtig vigtig aktivitet for DOF og i maj og frem til 15. juni er det tid for den aktivitet og skulle du have lyst at deltage, så er der jo et par uger endnu!


Fornyelig er den seneste årsrapport "Overvågning af de almindelige fuglearter i Danmark 1975 – 2018" udsendt til alle de, som har talt en punkttællingsrute, som jo både kan være ynglerute om sommeren eller en vinterrute.                                                               


Sidste år afholdt vi i DOF-Vestjylland 2 kurser for nye interesserede tællere og det gav virkelig pote, idet der efterfølgende er oprettet ikke mindre end 12 nye tælleruter og det er det højeste antal i alle lokalafdelinger i 2018 og dermed blev der i alt talt 39 ruter i vores landsdel, så det er et rigtigt flot resultat.

                  


Vil du vide mere om Punkttælling, så ligger informationen på DOFs hjemmeside, hvor du kan læse om projektet, som er rigtig vigtigt i forhold til at følge bestandene for alle de almindelige fugle og eksempelvis DOFs artikel "Næsten 3 millioner fugle er forsvundet fra det åbne land", som gav anledning til mange artikler og diskussion i forskellige aviser sidste år, vil ikke kunne underbygges saglig, hvis ikke det var for alle os frivillige punkttællere, som med disse tællinger genererer vigtig viden. Smile


Skulle der være eventuelt være spørgsmål, så kan du sende en mail til: Lars HH